Advertentie

Re-belle: een microvezeldoek die rebelleert tegen afval

Lees verder  

Textiel wordt massaal geproduceerd, gebruikt en afgedankt. De productie ervan zorgt voor watervervuiling, een enorme CO2-uitstoot en bergen afval. Ga jij samen met Re-belle de strijd aan met afval in de schoonmaakindustie en met de vervuilende textielindustrie?

  

Re-belle, de 100% circulaire microvezeldoek 

Re-belle is een hoogwaardige microvezeldoek die is gemaakt uit 100% gerecycleerd materiaal zoals petflessen. Maar dat is niet alles: bij Re-belle wordt de kringloop volledig gesloten. Na honderden wasbeurten wordt de microvezeldoek 100% gerecycleerd. De doek wordt herwerkt tot grondstof voor een tweede leven, zoals meubilair, kledij of petflessen.

 

Door de circulaire stroom wordt naast afval ook de CO2-uitstoot gereduceerd. Met 30.000 Re-belle microvezeldoeken bespaar je zelfs voldoende CO2 om met een wagen de volledige aarde rond te rijden. Dit werd onafhankelijk berekend door bAwear, een organisatie gespecialiseerd in milieu-impact calculaties in de textielsector.

 

Van petfles tot kwalitatieve microvezeldoek

Getest en goedgekeurd

De microvezeldoek onderging zowel kwaliteitstesten in het laboratorium (volgens de Nordic Swan-criteria) als testen in de praktijk.

Greenspeed - Michel de Bruin

Michel de Bruin, CEO:  “De schoonmaakbedrijven, die Re-belle getest hebben, waren enorm enthousiast over de kwaliteit en gebruiken de Re-belle nu al op grote schaal. Natuurlijk is het circulaire verhaal ook een enorme toegevoegde waarde voor onze klanten en de schoonmaakbranche in zijn geheel! Dit geeft Greenspeed een boost om onze toekomstvisie verder uit te dragen en meer mooie toekomstgerichte innovaties te ontwikkelen. Door Re-belle is, zoals bij onze detergenten, de kringloop voor microvezel volledig gesloten. Een echte doorbraak in de schoonmaak!”


Waarom kiezen voor Re-belle?

  • Minimaal 500 keer wasbaar
  • Verwijdert 99,9% micro-organismen
  • Hoge absorptiecapaciteit
  • Gemaakt uit gerecyclede petflessen
  • Zorgt voor een CO2-reductie
  • 100% recyclebaar
  • Plastic-free verpakt

Wil je graag meer weten over de Re-belle microvezeldoek? Of wil je de doek graag zelf testen? Neem contact op met Greenspeed

Greenspeed - Rebelle - packshot

Doelgerichte hygiëne


Greenspeed

6/18
Loading ...