Hygiëneforum 2019

15 oktober 2019 (Global Handwashing Day),
ReeHorst, Ede

Hét toonaangevende internationale kennisevenement over hygiëne!

Dr. Hans Razenberg, directeur NVZ – Schoon | Hygiënisch | Duurzaam, is erg verheugd dat op dinsdag 15 oktober in de ReeHorst te Ede de derde editie van het Hygiëneforum plaatsvindt. “Het Hygiëneforum is inmiddels uitgegroeid tot hét kennisevenement dat internationale experts en geïnteresseerden vanuit het bedrijfsleven, de wetenschap en de overheid samenbrengt om te praten en te leren over de laatste ontwikkelingen en uitdagingen op het gebied van hygiëne.”

Lees verder 

Intro

Dit jaar is het thema ‘Infectiepreventie begint bij jezelf’. Immers menselijk gedrag speelt een sleutelrol in de effectiviteit van hygiënemaatregelen en –protocollen; ongeacht of dit in de zorg, voedingsmiddelensector, institutionele schoonmaak of bij mensen thuis van toepassing is. Dit gedrag wordt sterk beïnvloed door de kennis over hygiëne en haar bijdrage tot infectiepreventie: wat kunnen we als samenleving, overheid, bedrijfsleven en inspectiediensten doen om deze kennis te verbeteren? In de ochtend wordt met vier plenaire lezingen de link tussen menselijk gedrag en hygiëne toegelicht. Gerenommeerde internationale sprekers zoals prof. dr. Sally Bloomfield, prof. dr. Dirk Bockmühl, prof. dr. Markus Egert, dr. John Hines, en dr. Bernhard Meyer zullen hun omvangrijke kennis over hygiëne met u delen..

 

In de middag kunnen deelnemers kiezen uit verdiepende workshops die ingaan op hoe hygiëne bereikt en in stand gehouden kan worden in specifieke sectoren zoals de zorg, levensmiddelenindustrie, institutionele schoonmaak, veeteelt & landbouw en het huishouden. Gezien het internationale karakter van het congres zijn er zowel Nederlands- als Engelstalige workshops die nader ingaan op bijvoorbeeld patiëntveiligheid (dr. Paul van Wijk, IGJ), het beïnvloeden van hygiënegedrag op jonge leeftijd met E-bug (Rowshonara Syeda MSc, Public Health England), de kosten en waarde van omgevingshygiëne in ziekenhuizen (dr. Jon Otter, Imperial College Healthcare NHS Trust), het Nederlandse infectiepreventiebeleid (Paul Bijkerk en Paul Bergervoet, beiden RIVM), de stand der wetenschap op het gebied van resistentie (prof. dr. Andrew McBain, University of Manchester), hoe opleidingsprogramma’s invloed hebben op het hygiënegedrag van schoonmakers (Marjon Gaikhorst, SVS Opleidingen) en hoe schoonmaakmachines bijdragen aan hygiëne (Wally Jongenelis, Kärcher). De workshopleiders zijn stuk voor stuk experts in hun vakgebied op nationaal en internationaal niveau.

 

Tussen alle presentaties en workshops door is er ook een uitgebreide informatiemarkt waar partners en sponsoren hun innovaties op het gebied van hygiëne tentoonstellen. Speciale aandacht is er voor het e-Bug-lesprogramma dat als doel heeft om kinderen vanaf 10 jaar het belang van hygiëne te leren en ngo Simavi die zich op internationaal niveau inzet voor een gezond leven voor iedereen. Zij zullen zich zowel presenteren op de informatiemarkt als een workshop verzorgen.

In dit digimagazine wordt het Hygiëneforum 2019 slechts beknopt besproken. Op het Hygiëneforum 2019 kunt u deze onderwerpen uitgebreid bespreken, veel nieuwe kennis opdoen en uw eigen ervaringen delen met de sprekers en andere deelnemers.

Meer informatie over het programma en de sprekers .

Aanmelden Hygiëneforum 2019


Succesvol schoonmaakwerk in de zorg 

Intro

2/14
Loading ...