Kärcher_182

Hebben smart buildings invloed op de manier hoe wij gaan reinigen?

Stelt u zich eens voor dat een reinigingsplan autonoom wordt uitgevoerd, afgestemd op de actuele weersomstandigheden of het aantal personen op elke verdieping. Met ons digitale product portfolio ‘Connected Cleaning’ vormt data de basis voor een fundamentele verandering in de manier waarop objecten zoals kantoorpanden of ziekenhuizen gereinigd gaan worden, wij noemen dit Cleaning on Demand.

Lees verder 


Het reinigen van gebouwen is een uiterst complexe taak. Veel verschillende locaties met afwijkende hygiëne-eisen, het dynamische gedrag van bewoners en bezoekers en weersinvloeden zijn factoren waar facilitaire dienstverleners rekening mee moeten houden om voor hunzelf en hun klanten een goede balans te vinden tussen kosten en kwaliteit. Naast dat deze balans vrij lastig te vinden, is met statische reinigingsplannen, kleven er nog een aantal nadelen aan deze werkwijze, waaronder:

  • Er wordt niet altijd gereinigd als het nodig is.
  • Het vereiste werk is onduidelijk en de reinigingskwaliteit is niet consistent.
  • Geen meting van de noodzaak van reiniging.
Foto in kolom - 6:4 verhouding
Kärcher_436

Toewijzing van reinigingstaken

Kärcher Cleaning on Demand gebruikt echter de data die uit verschillende databronnen worden aangeleverd en zet deze om in waardevolle informatie die gebruikt kan worden om de reinigingsplannen op een gebouw dynamisch aan te passen. De inkomende data worden verwerkt en geëvalueerd. Daarnaast identificeren algoritmes het meest geschikte tijdstip en reinigingsoplossing voor de herkende reinigingstaak.  Databronnen kunnen individueel of in combinatie worden gebruikt, afhankelijk van de beschikbaarheid en klantbehoefte. Voorbeelden van data die de basis kunnen vormen voor Cleaning on Demand zijn:     

  • Combinatie van ruimte gebruik, plattegrond en aanwezigheidssensoren.
  • Combinatie van klantenfeedback over status toiletten
  • Combinatie van reinigingsplannen en de status van de gebruikte reinigingsmachines.
  • Combinatie van weergegevens en bezoekerstellers.

 

Transparantie

Dankzij Connected Cleaning ontvangt de gebruiker een diep inzicht in alle relevante aspecten van de reiniging van een gebouw. Deze omvatten de reinigingsbehoeften, de prestaties van de ingezette reinigingsapparatuur, de dagelijkse reinigingstijden en de gewenste reinigingskwaliteit van het object. Het uiteindelijke resultaat is een consistent overzicht en transparantie tijdens het reinigingsproces.

 

Connected Cleaning zal veel werk uit handen nemen, maar één ding niet: uw eigen beslissingen. 


Wapen je tegen antibioticaresistentie

Hebben smart buildings invloed op de manier hoe wij gaan reinigen

7/14
Loading ...