Advertorial

Nieuwe hygiënenormen door corona

De uitbraak van het coronavirus heeft geleid tot een nieuwe norm voor hygiëne in gebouwen. Bedrijven moeten meer dan ooit een veilige en schone omgeving bieden aan personeel en klanten. Daarom dienen schoonmaakbedrijven en facility managers de huidige praktijken, producten en hulpmaterialen te herzien.

Lees verder 

Voordat je nieuwe processen in de organisatie gaat implementeren, dien je eerst de hygiënenormen door te nemen met experts uit de industrie. Experts helpen je de juiste stappen te ondernemen om alles schoon te maken en de nodige kritische contactpunten op de juiste manier te desinfecteren.

 

Reinigen versus desinfecteren

Hoewel de woorden reinigen en desinfecteren vaak door elkaar worden gebruikt, zijn er belangrijke verschillen. Als je een oppervlak reinigt of schoonmaakt, verwijder je vuil van een oppervlak, maar dood je niet noodzakelijk alle ziekteverwekkende organismen. Bij desinfecteren dood je alle bacteriën, schimmels en maak je alle virussen inactief waarmee verdere uitbraak wordt voorkomen..

Foto in kolom - 6:4 verhouding

Werknemers moeten eerst reinigen voordat ze gaan desinfecteren. Reiniging zorgt ervoor dat het vuil verwijderd wordt, zodat het desinfectiemiddel de ziekteverwekkende organismen goed kan bereiken. Doorgaans heb je dus twee type producten: reinigingsmiddelen enerzijds en desinfectiemiddelen anderzijds. Beide zijn over het algemeen nodig voor een grondige coronaproof schoonmaak.

 

Er zijn ook schoonmaakmiddelen die de twee functies combineren. Een gecombineerd reinigings- en desinfectiemiddel kan in één stap reinigen en desinfecteren bij ‘normale’vervuilingsgraad. Controleer steeds het etiket en check of het een reinigings- én desinfectie middel is met geldig toelatingsnummer.

Hoe kies je een desinfectiemiddel?

Met deze 3 stappen kies je gemakkelijk het juiste desinfectiemiddel:

 

  1. Wat wil je desinfecteren? Afhankelijk van de toepassing kies je het geschikte product. Een handdesinfectant is natuurlijk een andere toepassing dan een oppervlakte desinfectant. 
  2. Controleer of het desinfectiemiddel een goedkeuring heeft in de toelatingen databank van het CTGB. Indien je het product wilt inzetten als desinfectant tegen het corona virus, controleer dan ook of het product een virusdodende werking heeft.
  3. Kies bij voorkeur voor een reinigings- en desinfectiemiddel in één. Door in één stap te reinigen en te desinfecteren, bereik je je doel zonder in te leveren op de prestaties.

 

Als je eenmaal producten hebt geselecteerd, wordt sterk geadviseerd een training te volgen bij erkende leveranciers van desinfectemiddel om veelvoorkomende fouten bij het reinigen en desinfecteren te voorkomen. Het schoonmaakresultaat kan ernstig beïnvloed worden als niet de juiste stappen genomen worden. Volg daarom de instructies van de fabrikant goed op, voor een optimaal resultaat..

 

Zorg voor de juiste hulpmiddelen om te kunnen schoonmaken. Zo kunnen microvezel-, katoenen – of wegwerpdoekjen bepaalde materialen aan zich binden. Bij een verkeerd gebruik kan er kruisbesmetting ontstaan en zo zouden bepaalde apparaten of oppervlakken beschadigd kunnen worden. Voorkom dit en volg steeds de juiste reinigingsprocedures.

 

Reiniging in een nieuwe wereld

Werknemers moeten weten hoe ze goed kunnen reinigen en desinfecteren. Elke sector, organisatie en ruimte heeft echter zijn specifieke kenmerken en vergt een eigen aanpak. Om de COVID-19-pandemie aan te pakken heeft Diversey, een bedrijf met 65 jaar ervaring in hygiëne, praktische materialen ontwikkeld die je ondersteunen om op de meest hygiënische manier je zaak, school of winkel schoon te krijgen en houden.

 

Dit artikel is gesponsord door Diversey

Qleantec

Diversey: Nieuwe hygiënenormen door Corona

9/19
Loading ...