Advertorial

Fellowes

Maximale bescherming met luchtreinigers

Lucht is iets waarvan we niet snel kunnen zeggen dat deze vies is, omdat dit in de meeste gevallen niet zichtbaar is. Maar feit is dat de binnenlucht zelfs tot 5 keer vuiler is dan de buitenlucht. Goede luchtreinigers filteren niet alleen effectief virussen uit de lucht, maar ook andere ongewenste deeltjes, zoals bacteriën, allergenen en geurtjes. 

Lees verder 

De snelle spreiding van Covid-19 heeft de druk om onszelf en elkaar te beschermen vergroot. Gezonde en veilige faciliteiten zijn nu belangrijker dan ooit. Wereldwijde gezondheidsdeskundigen en virologen zijn het erover eens: de overdracht van virussen via de lucht en aerosolen vormt een belangrijke bedreiging.

Fellowes
Fellowes

De voordelen van schone lucht

Onderzoek na onderzoek wijst uit dat er twee manieren van overdracht zijn: 1) Overdracht via de lucht via grote druppels (> 10 micron) wanneer mensen hoesten of niezen (1,5 m risico) en 2) Transmissie in de lucht door kleine deeltjes (<5 micron).

 

Bescherming tegen virussen

Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat de AeraMax Pro luchtreinigers binnen een uur na activatie 99,99 procent van de aerosolen van een surrogaat coronavirus uit de lucht weten te verwijderen. Gezondheidsraden en wetenschappers wereldwijd raden al maanden luchtreinigers met een True HEPA filtratiesysteem aan om ons binnen gebouwen tegen het coronavirus te beschermen.

 

Ook is uit onderzoek in Dublin gebleken dat de Fellowes AeraMax Pro luchtreinigers 99,9 procent van aerosolen van het H1N1 (griep)virus binnen 35 minuten uit een ruimte kan filteren.

Fellowes

Het houdt niet op bij virussen..

We brengen 90% van onze tijd binnenshuis door en delen 9 uur per dag ruimtes met anderen. Openbare ruimten, zoals kantoren, zorginstellingen en scholen zijn broedplaatsen van bacteriën, virussen, stof en allergenen, chemicaliën en geuren. Hoewel we allemaal de noodzaak erkennen om onze handen te wassen en oppervlakken te reinigen, is het niet genoeg. We moeten ook de lucht reinigen. Uit onderzoek blijkt dat een goede luchtkwaliteit tal van voordelen met zich meebrengt. Uit een studie uit 2015 van onderzoekers van onder andere Harvard bleek dat werknemers in omgevingen met een schonere binnenlucht tot 61 procent hoger scoorden op cognitieve beoordelingen. Gerelateerd onderzoek kwantificeerde de gemiddelde waarde van die verbetering op 6.500 dollar per werknemer per jaar. Daarnaast zijn medewerkers acht tot elf procent productiever bij een goede binnenluchtkwaliteit.

Raampje openzetten?

Er wordt nog te vaak gedacht dat een raam openzetten voldoende is om een ruimte van schone lucht te voorzien. Hoewel dit inderdaad zorgt dat er frisse buitenlucht binnenkomt, is er geen garantie dat de ‘vervuilde deeltjes’ de ruimte verlaten. En dat zijn juist de deeltjes waar mensen last van krijgen. Daarbij is het natuurlijk geen oplossing om de hele winter met een open raam te werken. Herinneren we nog de beelden van scholieren die met hun jas aan op school zaten?

 

Ook HVAC is geen magic bullet

Sommige managers kijken naar bestaande HVAC-systemen (Heating, Ventilation, Air Conditioning) als een mogelijke oplossing, maar veel van de bestaande systemen zijn niet ontworpen om (meer) luchtverversingen per uur aan te kunnen, en leveren dus weinig tot geen frisse lucht. En het installeren van HEPA filters in de luchtinlaatopeningen van het HVAC-systeem is ook geen oplossing, omdat deze dikkere filters de luchtstroom en de efficiëntie van het systeem vertragen, wat resulteert in nog minder circulatie. Bovendien zorgen deze dikke filters er vaak voor dat beheerders hun systemen langer laten draaien, waardoor de levensduur van het systeem afneemt. omdat de onderdelen overuren moeten maken om aan de vraag te kunnen voldoen. En, constant draaiende HVAC-systemen resulteren in hogere energierekeningen.

Het voordeel van Aeramax Pro

Het AeraMax Professional 4-fasen filteringsproces van Fellowes gebruikt de volgende bewezen methoden om effectief de lucht te reinigen:

  1. Het voorfilter vangt grote (stof)deeltjes en vervuilingen om de levensduur van de andere filters te verlengen.
  2.  Actieve koolstoffiltratie absorbeert vieze luchtjes en VOC’s uit de lucht.
  3. De True HEPA filter vangt 99.97% van de deeltjes in de lucht. Antimicrobiële behandeling van de HEPA filter, gaat de groei van bacteriën en schimmels op de filter tegen.
  4. De PlasmaTrue™ Bipolaire ionisator verbetert het opvangrendementen van het deeltjesfilter.

 

Aeramax Pro is de enige luchtreiniger die automatisch reageert op bezettingsgraad en luchtkwaliteitsniveaus. De slimme EnviroSmart™ technologie maakt gebruik van een reeks sensoren om continu de bezetting en de luchtkwaliteit in de ruimte te controleren en past zich automatisch aan om de lucht te zuiveren wanneer dit nodig is en energie te besparen wanneer de omstandigheden dit toelaten.

 

Dit artikel is gesponsord door Fellowes Brands

Desinfectie

Fellowes

8/13
Loading ...