Advertorial 

Zuivere lucht in de binnenruimte verkleint kans op gezondheidsklachten

Het belang van goed schoonmaken is door de corona-pandemie sterk toegenomen. Dit geldt zeker voor de luchtkwaliteit binnen, die doorgaans 5 tot 10 keer slechter is dan buiten. Veel bedrijven en instellingen zullen nadenken over de vraag hoe zij het binnenklimaat schoner en veiliger kunnen maken voor hun medewerkers. Gelukkig zijn er luchtreinigers ontwikkeld die in (middel)grote ruimtes snel een zuivere luchtkwaliteit weten te bereiken. Dat geeft een veilig en zeker gevoel, in een tijd waarin een nieuwe, onzichtbare vijand rondwaart.

lees verder 


Header foto in kolom - 6:4 verhouding - Foto1

Virusdeeltjes en andere ziekteverwekkers zweven vrij rond en vormen binnenskamers de grootste bedreiging voor onze gezondheid. De meesten van ons brengen 90% van hun tijd binnen door, dus het is van wezenlijk belang om goede maatregelen te treffen.

 

Luchtreiniger als oplossing

Het RIVM doet aan beheerders van gebouwen een dringende oproep om na te gaan of binnenruimtes goed worden geventileerd. Dat is geen eenvoudige opgave, zeker nu vaststaat dat virussen zich verplaatsen via aerosolen en urenlang in de lucht kunnen blijven zweven. Daarom kan het plaatsen van luchtreinigers een goede oplossing zijn, hiermee wordt het risico op besmetting verder verkleind. Het is echter wel belangrijk om de juiste luchtreiniger te kiezen; er zijn forse kwaliteitsverschillen.

 

I-team heeft de i-air PRO ontwikkeld voor middelgrote tot grote ruimtes (500 m2). Deze krachtige en makkelijk verplaatsbare luchtreiniger weet al in een uur een luchtkwaliteit van MERV 19-klasse te bereiken (voor uitleg zie panel). De i-air PRO heeft een gecertificeerd filtersysteem dat virussen uit de lucht haalt en onschadelijk maakt. De i-air PRO levert de beste lucht die je binnen kunt inademen. 

I-Team-Gloabal

Wat is MERV-klasse?

De i-air PRO is de enige standalone eenheid op de markt die luchtkwaliteit van MERV-klasse levert voor (middel)grote ruimtes. MERV staat voor Minimum Efficiency Reporting Value en is een classificatie op basis van het vermogen om deeltjes uit te filteren. De MERV 19-klasse houdt in dat zelfs de kleinste deeltjes (bacteriën, virussen en andere micro-organismen) worden gefilterd. De i-air PRO creëert een gezonde, schone en frisse luchtstroom in het gebouw. 

De totaaloplossing van de uitvinders van de i-mop

Het coronavirus heeft ook in de schoonmaakbranche het denken over veiligheid en hygiëne radicaal veranderd. I-team loopt voorop met innovatieve totaaloplossingen volgens de unieke 4D-benadering. Voor het reinigen van vloeren, wanden, plafonds én de vrije ruimte heeft i-team een slimme range producten en oplossingen. I-team heeft de schoonmaakbranche veranderd met de uitvinding van de i-mop, de schrobzuigmachine die net zo handzaam is als de traditionele dweil en emmer, maar die vloeren grondiger, goedkoper, sneller en beter reinigt. En i-team stopt niet met innoveren. De i-air PRO is hiervan het bewijs.


De i-air PRO werkt als volgt. Eerst passeert de lucht een filter met actieve koolstof. Hier wordt al het zware stof afgevangen en wordt een deel van de geuren geabsorbeerd. Daarna blijft de lucht gedurende twee hele seconden in een UV-A & UV-C neutralisatiekamer. Dit vernietigt en neutraliseert alle microben en virussen met een neutralisatiegraad van ≥ 99,9999% en ≥ 95-97% voor microben.

 

Het tweede filter is een hoogwaardig zelfreinigend (H14) HEPA-filter. Het verzamelt al het geneutraliseerde residu (≥ 0,2μ) van bacteriën, virussen en andere micro-organismen. Filtratie resultaat: ≥ 99,999%. De krachtige stille ventilator zorgt voor een perfecte luchtstroom door het apparaat en blaast gereinigde lucht terug in de binnenruimte.  Met deze luchtreiniger creëert u dus een gezonde, schone en frisse luchtstroom in uw gebouw en verbetert het binnenklimaat.  

 

Dit artikel is gesponsord door i-team.

Fellowes

I-Team Global

7/13
Loading ...