Sponsored content


Zeg ‘ja’ tegen duurzame hygiëne


De coronapandemie heeft het onderwerp duurzaamheid nog meer in de focus van consumenten en bedrijven gebracht. De vraag naar eco-gecertificeerde producten en duurzame diensten neemt onmiskenbaar toe; wereldwijd en in alle sectoren van dien.

Lees verder Natuurlijk neemt deze trend ook onverbiddelijk toe in het schoonmaken van gebouwen. Het gebruik van ecologische producten leidt tot het efficiënter gebruik van belangrijke hulpbronnen zoals water en energie, tot afvalpreventie - met het allesomvattende doel van een duurzame service voor uw klanten.

 

Duurzame gebouwreiniging

Er worden steeds hogere eisen gesteld aan verpakkingen: ze moeten zo licht en ecologisch mogelijk zijn en tegelijkertijd de producten beschermen. In het geval van reinigingsmiddelen moet de verpakking niet alleen het product beschermen, maar ook stabiel en betrouwbaar zijn tegen sterk geconcentreerde producten.

 

Op deze wijze wordt de veiligheid van werknemers tijdens het gebruik gewaarborgd. Veiligheid, duurzaamheid en het vermijden van plastic afval spelen daarom ook een centrale rol voor Ecolab. Zeker als een sterke partner van de schoonmaakbranche, in productontwikkeling en bij de ontwikkeling van nieuwe verpakkingsconcepten.

 

Het doel van Ecolab is om in 2030, waar mogelijk, over te schakelen op herbruikbare of gemakkelijk recyclebare verpakkingen. Een wereldwijd team van verpakkingsprofessionals is de drijvende kracht achter de voortdurende verbeteringen in verpakkingsontwerpen die nodig zijn om dit doel te bereiken.

Ecolab duurzame hygiëne_1044
Ecolab duurzame hygiëne_1045
Ecolab duurzame hygiëne_1046

Innovaties

De nieuwste ‘groene’ innovaties, het MAXX S-productassortiment, bieden hoogwaardige onderhoudsreinigers voor vloer-, sanitaire en algemene reiniging. "De verpakking van het MAXX S-assortiment bevat een balans van gerecyclede kunststoffen (PCR) en nieuwe kunststoffen om de veilige levering van de hoogwaardige producten mogelijk te maken. Deze combinatie zorgt voor uitstekende prestaties bij een lage toepassingsconcentratie om afval en CO2-uitstoot te minimaliseren.", aldus David McCann, vice-president Marketing, Ecolab Institutional Europe.

 

"Duurzaamheid staat centraal in alles wat we doen, terwijl we ons inzetten om onze wereld schoner, veiliger en gezonder te maken – tijdens dit proces beschermen we mensen en mensen beschermen essentiële hulpbronnen". 

 

Milieucertificaten Ecolabel en Nordic Swan

Europese milieucertificaten helpen klanten van Ecolab om te vertrouwen op duurzame oplossingen tijdens het winkelen. Producten die erkend zijn volgens Europese criteria voor duurzame productie en toepassing, bevestigen de juiste keuze voor reinigers.

 

Veel producten uit het Ecolab-portfolio voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en duurzaamheid en zijn bekroond met het EU Ecolabel Nordic Swan, zoals sommige producten in ons Ecobrite Low Temp-programma voor textielhygiëne of de leden van de MAXX S-productlijn voor oppervlakte- en sanitaire reiniging, die daarnaast ook Cradle to Cradle-gecertificeerd® zijn.

 

Duurzaamheid tijdens de hele levenscyclus

Hoewel onze reinigingsoplossingen en hun prestaties de kern blijven van de behoeften van onze klanten, zijn we ons er ook van bewust dat onze klanten steeds meer aandacht besteden aan hoe we onze producten produceren.

 

Om deze reden heeft Ecolab de ondertekening aangekondigd van een stroomafnameovereenkomst voor de bouw en exploitatie van een windpark met vijf windturbines aan de westkust van Finland. Dit betekent dat Ecolab 100 procent van de elektriciteitsvraag op zijn Europese locaties zal dekken met hernieuwbare energie.

 

"MAXX S is een andere belangrijke bijdrage aan het leveren van duurzame hygiëne, terwijl de energie-inkoopovereenkomst de voortdurende inzet van Ecolab onderstreept om duurzaamheid in de hele logistieke keten te waarborgen. Een eenvoudige maar belangrijke volgende stap in lijn met onze inzet voor de bescherming van mens en milieu", legt McCann uit.

 

Niet te vergeten: Hygiëne is duurzaamheid op zich

De juiste, voldoende effectieve producten en correcte hygiëneprocedures leveren een evident belangrijke bijdrage aan de ‘bescherming van mensen’ en daarmee aan de maatschappelijke verantwoordelijkheid van alle verantwoordelijken: voor medewerkers en gasten - en de samenleving als geheel.  

 

Dit artikel is gesponsord door Ecolab.

VSR-ZomereventEcolab duurzame hygiëne

15/18
Loading ...