Advertentie

Krachtige nieuwe Makita XGT accustofzuigers

Op de laatste Interclean introduceerde Makita een aantal aantrekkelijke nieuwe producten. Met name de introductie van de nieuwe 40 V Max XGT accu kreeg veel aandacht.  

 

Dankzij deze nieuwe accu zijn de stofzuigers nog krachtiger dan hun 18 V LXT voorgangers. De XGT accu levert dubbel zo veel vermogen als een LXT accu, en dat komt de zuigprestaties en de looptijd van de accu ten goede. Voor serieus geïnteresseerden in een inzet van een van de accumachines is bezoek aan één van de Kenniscentra van Makita mogelijk. Dat kan alleen op afspraak, en daar is dan onze expert Ernst-Jan Karels aanwezig met antwoord op alle vragen over techniek en toepassingsmogelijkheden. (Afspraak maken? Bel 06-83702800.)


Makita Accustogzuiger

Lees verder 

XGT rugstofzuiger lichter en meer kracht!

Zo is er nu naast de bekende LXT rugstofzuiger een XGT rugstofzuiger in het assortiment. Het verschil is voelbaar in zuigkracht, looptijd en gewicht. Eén XGT accu is namelijk weer een stuk lichter dan 2 LXT accu’s. Dat komt het draagcomfort ten goede.

 

Vanwege het lage gewicht behoort de nieuwe rugstofzuiger tot de lichtste in zijn klasse. De nieuwe accu heeft geen nadelig effect op de oplaadtijd. Die blijft met ca 45 minuten gelijk aan zijn voorganger, mits de twee accu’s opgeladen worden met een duolader. Makita levert standaard snelladers bij haar producten. Al zijn alle machines ook te koop zonder lader en accu’s, voor het geval die al in bezit zijn. Dat scheelt in de kosten. De XGT rugstofzuiger staat voor € 299 op de prijslijst. Dat is zonder accu en lader.

 

Tijdbesparing en veiligheid

Het grote voordeel van een accustofzuiger komt met name tot zijn recht in ruimtes waar onvoldoende stroom voorhanden is en waar veel verkeer is van passanten. Denk aan trappenhuizen of winkelcentra. Niet hoeven zoeken naar stopcontacten spaart veel tijd, en werken zonder snoer verhoogt de veiligheid van de gebruiker en de omgeving.  

 

Steelstofzuiger ideaal voor dagschoonmaak

De XGT accu past op meerdere stofzuigers, en dat maakt de accu makkelijk toepasbaar. Een steelstofzuiger voor tippend schoonmaken is ook in het Makita assortiment opgenomen. Deze is optioneel uitgerust met een vuilvoorafscheider die groter vuil afscheid. Hierdoor behoudt de stofzuiger beter zijn zuigkracht en hoeven filter en stofopvang minder vaak gereinigd te worden.

 

In de praktijk wordt deze stofzuiger geroemd om zijn onverwacht krachtige zuigvermogen en relatief geringe geluid, waardoor hij prima geschikt is voor dagschoonmaak. XGT steelstofzuigers zijn er al vanaf € 149 (excl accu en lader).  

Nieuwe troef : Robotstofzuiger  

Op de Interclean heeft Makita de nieuwe robotstofzuiger DRC300 geïntroduceerd. Inmiddels zijn de eerste ervaringen met de robots in de praktijk opgedaan, en die zijn positief. De DRC300 heeft een Lidar sensor die 5 ruimtes in kaart kan brengen en dat in het geheugen opslaat tot maximaal 10.000 vierkante meter.  

 

De gebruiker hoeft slechts het nummer van de ruimte in te drukken die eenmalig is geprogrammeerd, en de robot geeft precies aan hoe lang hij daar over doet. De gebruiker heeft dus geen smartphone nodig maar hoeft alleen zorg te dragen dat de robot vanaf een plek wegrijdt die van tevoren is ingesteld. In het geval van een schoonmaakbedrijf zorg dit ervoor dat de schoonmaker verantwoordelijk is voor het aanzetten van de robot en deze zodoende als cobot kan gebruiken. De rayonmanager kan de gegevens uitlezen en overleggen met de opdrachtgever.  

Makita Robotstofzuiger

No nonsense robot

De DRC300 robot, met een adviesprijs ex BTW van € 2259 incl 2 accu’s en snellader, is een professionele robotstofzuiger welke het gat opvult tussen de hyper commerciële modellen (die niet toepasbaar zijn in de professionele schoonmaak) en dure robots die die al gauw meer dan 10K kosten. Het is een no-nonsense robot die precies doet wat je van hem verwacht met de kenmerkende Makita kwaliteit en is voorzien van 2x 18V 5,0 Ah accu’s die zorgen voor een werkduur van 240 minuten en een laadtijd van 45 minuten.  

 

Het HEPA-filter vangt ook de kleinste stofdeeltjes af. Belangrijk pluspunt ten opzichte van zijn voorganger is de terugkeer naar een vast punt zodra de accu’s leeg beginnen te raken. De twee 18 V LXT accu’s werken na elkaar, waardoor de actieradius aanzienlijk verlengd wordt.

 

Sensoren en app maken gebruik makkelijk  

De robot veegt en zuigt door een krachtige rolveger en twee draaiende borstels die het vuil naar binnen draaien en ook het kleinste vuil onder de plint weghalen. Het HEPA-filter vangt ook de kleinste stofdeeltjes af. Dankzij de on/off functie kan de robot op vooraf ingestelde tijden starten en stoppen met schoonmaken en deze automatisch stopt als de ruimte schoon is. Met behulp van ultrasonische- en bumpersensoren worden obstakels vermeden, en kan de robot niet van een verhoging afvallen.


Inbesteden versus uitbesteden van Zorgschoonmaak

Makita accustofzuigers

8/18
Loading ...